Online lehet csatlakozni a III. Adatvédelmi mini-konferenciára

Forrás: penzcsinalok.transindex.ro | 2020.04.23.

Milyen viselkedésmintákat tud előrejelezni adataimból egy AI algoritmus? Mit árulnak el a közösségi média felhasználók nyilvános adatai? Hogyan lesz biztonságos a home office? Milyen tanulságokkal szolgálnak a hazai GDPR-bírságok? Ezeket a témákat járja át a csütörtökön délután 6 órától induló III. Adatvédelmi mini-konferencia.

Az esemény W. Szabó Péter UX-szakértő előadásával startol olyan kérdésekkel, mint a felhasználók érzékeny adatainak (nem, vallás vagy etnikum) megjósolása. Majd Csala Dénes adattudós fogja megosztani kutatói tapasztalatát közösségi-média oldalakon folyatott adatbányászatról és ezen adatok megbízhatóságáról. Ezt követően Székely Barnabás minősített adatvédelmi szakértő mutatja be a home office adatvédelmi kockázatait és jó gyakorlatokat, amelyekkel biztonságosabbá tehetjük az otthoni munkavégzést.

Továbbá a meghívottak között szerepel még Asztalos Botond, a MOL Románia megfelelési biztosa (Compliance Officer), Boros Anita, európai és nemzetközi üzleti mesterjogász, minősített adatvédelmi tisztviselő (Data Protection Partners), valamint Dr. Igari Béla, adatvédelmi szakjogász (Groupama biztosító).

A konferenciát egy GDPR-kerekasztallal zárják a szervezők, amely az uniós adatvédelmi rendelet kétéves alkalmazásának tanulságairól szól majd, illetve vállalati implementálásának jó gyakorlatait érintik.

A járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel az esemény a Google Meet-en lesz megtartva: meet.google.com/gxx-wyrj-ttp.

Az eredeti cikket a penzcsinalok.transindex.ro oldalon olvashatja el!

Tovább az eredeti cikkhez!
Vissza a hírekhez!