Kire alkalmazandó az adatvédelmi jogszabály?

Forrás: piacesprofit.hu | 2018. július 09.

Az általános adatvédelmi rendelet a következő esetekben alkalmazandó:

  • a vállalkozás vagy gazdálkodó egység valamely uniós országban lévő fiókja tevékenységének részeként személyes adatokat kezel, függetlenül az adatok kezelési helyétől; vagy
  • a vállalkozás székhelye az EU-n kívül van és (fizetős vagy ingyenes) árukat vagy szolgáltatásokat kínál, vagy magánszemélyek viselkedését követi nyomon az EU-ban.

Amennyiben vállalkozása olyan kis- vagy középvállalkozás (kkv), amely a fentieknek megfelelően kezel személyes adatokat, meg kell felelnie az általános adatvédelmi rendelet előírásainak. Ha azonban a személyes adatok kezelése nem tartozik a vállalkozása fő tevékenységei közé és a tevékenysége nem kockázatos magánszemélyekre nézve, az általános adatvédelmi rendelet bizonyos kötelezettségei nem vonatkoznak önre (például adatvédelmi tisztviselő kijelölése). Vegye figyelembe, hogy a „fő tevékenységeknek” magukban kell foglalniuk azokat a tevékenységeket is, amelyek során az adatkezelés az adatkezelő vagy a feldolgozó tevékenységének elválaszthatatlan részét képezi.

A teljes cikket a Piac és Profit oldalán lehet elolvasni!

Tovább a cikkhez!
Vissza a hírekhez!