Az adatvédelemnek is árazási szempontnak kell lennie egy cégfelvásárlásnál

Forrás: profitline.hu | 2019. október 16.

Az adatvédelmi és adatbiztonsági megfelelőséget is árazási tényezőként kell figyelembe venni a cégfelvásárlási tranzakciók során, mivel utólag sokba kerülhet a vevőnek, ha nem vizsgálja meg a személyes adatok védelmével kapcsolatos eljárásokat a céltársaságnál.

Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete, a GDPR 2018. május 25-i hatályba lépésével felértékelődött az adatvédelem és adatbiztonság jelentősége a felvásárlások során is. Számos buktató van az eladói és a vevői oldalon is, az adatvédelmi követelményeknek való megfelelés elmulasztása akár 20 millió eurót meghaladó adatvédelmi bírságot is jelenthet, de akár a tranzakció meghiúsulásához is vezethet.

Árazási tényező

A személyes adatok védelmére vonatkozó intézkedések céltársaság általi elmulasztása és annak a tranzakciót megelőző vevő általi részletes feltárásának hiánya utólag sokba kerülhet a felvásárló cégnek, különösen olyan tranzakciók esetén, ahol a személyes adatok jelentős értékkel bírnak. A kiemelt pénzügyi kockázat miatt az adatvédelmi és adatbiztonsági megfelelőséget is árazási tényezőként kell figyelembe venni az ügyletek során, ugyanis a felvásárlás előtt nem észlelt adatvédelmi incidensek később komoly felelősségi kérdéseket vethetnek fel a felek között, ha ez nem kerül előzetesen „beárazásra”.

Az teljes cikket a ProfitLine oldalán lehet elolvasni!

Tovább az eredeti cikkhez!
Vissza a hírekhez!