100 millió adatot loptak a Quora szerveréről

Forrás: index.hu | 2018. december 04.

Az online fórumot működtető Quora bejelentette, hogy múlt héten hekkerek törtek be a rendszereibe, és onnan akár 100 millió felhasználó személyes adait lophatták el, köztük emailcímeket, titkosított jelszavakat és felhasználóneveket. Amennyiben egy felhasználó importálta más személyes adatait is közösségi portálokról, azokat is megszerezhették a támadók.

A hekkerek természetesen hozzáfértek a portálon is látható kérdésekhez és a válaszokhoz, de még a privát üzenetekhez, vázlatokhoz, és a válaszokra adott szavazatokhoz is. A Quora igyekezett megnyugtatni a névtelenül író felhasználókat, hogy a bejegyzéseikhez nem kapcsolódik semmi olyan adat, ami azonosíthatná őket.

A Quora vezetői értesítették a hatóságokat és megkértek egy digitális nyomozócéget, hogy derítse fel, mi történt. Egyelőre annyit tudni, hogy kívülről jött a támadás, és azt múlt pénteken fedezték fel. Eközben próbálják megoldani, hogy ne követhessenek el még egy támadást ellenük.

Most több százmillió havi látogatója van a portálnak, szóval a 100 millió regisztrált júzer adatának ellopása igen nagy részüket érinti. Az incidensről emailben is értesítette a Quora az embereket.

Az eredeti cikket a Index oldalán lehet elolvasni!

Tovább az eredeti cikkhez!
Vissza a hírekhez!